Tuesday, 29 May 2012

Misteri pokok duit di britain...

hey yo! pernah dgr psl pokok duit tak???
dalam cite d0ngeng mmang la,tapi ni bkn cite dongeng,,tapi knyataan,anyway..
jom tengok pokok yang ade duit kat batangnye..Pokok ni dikatakan ade di britain,
tentu pelik kan? tapi sebenarnye ni dikatakan tempat org lempar duit kat pokok..

so,,,korang tgk sdiri la kat bawah k,

money trees 2 Misteri Pokok Duit Di Britain

see?? duit2 kat pokok

money trees 3 Misteri Pokok Duit Di Britain

lebih jelas...

money trees 4 Misteri Pokok Duit Di Britain
i'm just an ordinary girl

Info for u Ahaks!




PLZZZZZ share IT  ! Facebook kini mempunyai 4 VIRUS: 1 --- Jika anda mendapat notis TAG 1 PHOTO ... Jangan buka.
2 --- Jika anda mendapat pemberitahuan bahawa rakan-rakan yang dilaporkan anda untuk kelakuan buruk dan sebagainya. Jangan buka.
3 Adakah Video mengatakan 99% Rakyat tidak boleh menonton ini untuk lebih Sec 15. Jangan buka ia juga virus.
4 Semua Mesej dari kawan-kawan anda melalui sembang mengatakan klik link ini .. Jangan buka! Ini tidak baik ... yang dan akan crash ... komputer anda .....semula menghantar dan memberi amaran kepada rakan. AMARAN ~ ~ ~ PLEZZ TOLONG DENGAR! Penggodam sibuk dalam FACEBOOK LAGI!! Mereka menghantar mesej menghina di wall anda tanpa anda mengetahuinya...


i'm just an ordinary girl

tips senaman badan dan fikiran

Hey yo! sal sume entry ak ni tips2 ni??
ko ingt ko pro sngt ke ke nk bg tips kat orang??
btw ape slh nye lau kite bkongsi ape yg kite tahu..kan???
tips yg ak nk kasi kat korang nih simple jer iaitu,TIPS SENAMAN BADAN & FIKIRAN...






1# BERANIKAN diri untuk menegur or mngeluarkan perkataan hello,hai kepade org yg jarang korang tegur..

2#BUKA laman web yg anda tak pernah tengok,example laman web alam sekitar

3#SEKALI-SEKALA cuba tonton video lawak kerana ketawa adalah senaman untuk AWET MUDA..ahaks!

4#CUBA duduk diam tanpa radio and televisyen selame lima minit tapi ingat,jangan pulak korang pergi tido dlm mase tempoh 5 minit tu..

5#SEKALI-SEKALA boleh menari mngikut irama yg anda cuba such as lagu rancak atau samba..

6#BERJALAN sekitar taman perumahan selama sejam..

7#BERLARI and naik  turun tangge di rumah..

8#BERBASIKAL di kawasan perumahan atau di gimnasium..
i'm just an ordinary girl

Tip hindar letih



Lol ak tau nape la dari td lg ak tak leh nk bhebti gelak..
aishhh abaikan, anyway..arini ak nk share beberape tips utk korang
yg mungkin sdikit sbnyk dpt m'bantu korang,so enjoy da tips...


BERSIFAT POSITIF TERHADAP PEKERJAAN
-Ketika bekerja,terus menyenangi apa yg kite lakukan wlaupun ia berat dan mnyusahkn.Kite mesti ade minat dalam setiap pekerjaan yg dibuat..

BERSANTAI SEJENAK
-Gunakan waktu istirehat utk berehat nd bersantai.Lakukan dgn menarik nafas dalam2 utk bberape saat.Ini akn mningkatkan tenaga nd tupuan semase bkerje..Jika bekerja di pejabat nd kerap mnggunakan komputer,berehatlah 5 atau 10 minit dgn mmandang ke arah pejabat or berbual-bual di ruang tamu..

NIKMAT HUMOR & KETAWA
-PELBAGAI  cara boleh dibuat such as m'bace komik nd kartun atau b'sembang ngan member2 sekerja yg blh mnimbulkan ketawe nd m'bangkitkan tenage , kesegaran..

BEKERJA SECARA SISTEMATIK
-BUATLAH skala nd jadual keutamaan t'hadap pekerjaan yg harus diselesaikan terlbh dahulu.Ini akn mmbuat kite tidak terburu-buru dlm bekerja...

BANYAK MINUM AIR MINERAL
-AIR mineral dapat mnimbulkan kesegaran nd mlancarkan metabolisme tubuh

LAKUKAN AKTIVITI FIZIKAL
-UNTUK mengendurkan otot yg mulai kaku,lakukan gerak badan atau senaman ringan.Jika pejabat anda terletak di bangunan bertingkat,gunakan tangga berbanding lif..

Sekian saje dr sy,so slamat mencube!



i'm just an ordinary girl

Monday, 28 May 2012

Tips nak pikat Hati Pompuan..

ASSALAMUALAIKUM...
okey arini ak just nak buat entry tips2 jer...
tips ni ak sediakan khas untu korunk yg single mingle tu..
ni ade bberape tips untuk korunk memikat hati pompuan yg comel,cute , etc...





1.Jujur
2.Jangan terlalu mengongkong
3.Mempunyai tingkah laku yg sopan
4.Mempunyai perwatakkan yg mnarik(tp jgn t'lalu serabai)
5.Jangan bandingkan ngn sape2 yg korunk knl sblom ni
6.Jgn perasan yg kamu nih macho
7.Jangan bersikap t'lalu kekampungan
8.Hormati dirinya,keluarga nd teman-teman rapatnye..
9.Jangan pernah memalukan die..
10.Yg plg penting...org pompuan suke dibelai dgn kasih syg n kate2 r0mantik..


Sekadar bkongsi,so Gud luck !


i'm just an ordinary girl

aWak hati-Hati (pesanan dr PDRM)



If la kan kalau korunk memandu di waktu malam dan cermin kereta anda dilempar telur ayam,jangan pasang wiper atau pancut air..terus memandu dengan ape yg mmpu dilihat hingga korunk tibe di tempat yang selamat.
Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu and akan kaburkan 92.5% tahap
penglihatan korunk yg akn memakse korunk b'henti...
Dari situlah korunk akn m'jadi mangse perompak...Inilah tektik baru yg digune oleh perompak di luar sane..
Pesanan dr Polis Diraje Malaysia..
Kalau korunk syg fmly korunk,kawan2 korunk, share lah perkare ni...

*Mende la perompak ni nk buat jht pon at least jgn la smpai baling2 telur...
 mmmbazir jer telur tu..ingt beli ngn air liur ke? btw bhati-hati di jln raye.. =)
i'm just an ordinary girl

tips nk menang dlm debat .. Ahaks!



Assalamualaikum !
hey yo! ni first tips yg ak nk kongsi ngn korunk , tips ni tak penting pOn actualy..

1.Kalau bdebat tu senyum je wlaupun saket aty,bia org yg bdebat ngn kite tu ase nk mrh..
-Korunk senyum je wlaupon bnde tu mnyakitkan,mrh dlm aty je..cmfirm
 lawan korunk akn saket aty pas2 fed up camtu jer..

2.Confident dgn ape yg kite ckp.. wlaupun ape yg kite ckp 2 slh,so org xkn npk bnde 2 slh..
-Bile kite confident bckp seolah-olah bnde tu betol,,org x leh detect yg bnde kite ckp
 tu rekaan smate-mate..

3.Kalau dpt detect bnde yg kite ckp tu xtak betol atau slh,korunk buat muke dunno jer,buat muke x bslh
-Kalau dpt detect jgk,,buat je muke dunno , seolah-olah kite x bslh..ahaks!

thats all , simple tips from me..slamat mencube!
i'm just an ordinary girl

Oh my English!


some people don understand akn pentingnye penggunaan bhase inggeris,bkn nk ckp yg bhase inggeris 2 penting
sngt2 nd gile2 smpai x blh nk ckp bhase ibunda.Tak ! bhase mlayu penting..but be able to speak in english..
ak x tau la negare laen buat x mcm malaysia buat skunk nih..Bak kate cikgu ak,miss tnee,,,
even u x boleh ckp bhase inggeris smoothly..u can mix it..but make sure u try to speak in english...
ni x especialy org klantan,,bile ade jerr mmber2 yg c0mmunicate in english adelah mulut mcm bontot kene geser ckp BAU BUDU lah,,,'KOYA KECEK INGGERIS ' lah..oppss sorry mcarut skit,celupar sngt..Seriously speak tau!
Ala..nyanyi lagu inggeris boleh,xkn nk ckp p0n x boleh..org malaysia ade yg blh nyanyi lg 'kpop' english,arab,chinease,hindustan,,,tp x tau lau other country cmne...perhaps malaysia jerr yg buat cm2..
that's mean..MALAYSIA NIH MMANG AWE LARR! wah..
lau korunk prasan,sume lagu such as zee avi,yuna..dieorg malaysia,melayu.. lagu dieorg pon mix in english
kpop pon ade jgk bhase inggris..kan3?
opps tlebih sudah...back to the topic arini,,bkn ak nk ckp ak ni BAGOS sngt bhase inggeris ak pon tonggang langgang,grammar ak pon ntah ke mane...at least i try to speak in english even my english ni broken,,
i knOw,rmai student good in writing essay,answer question dlm bhase inggeris..but bile nk ckp takot2...hello? bdk 4 flat p0n x smestinye blh ckp inggeris,,,thats why ramai jgk org yg p0inter bwh2 blh mas0k u ,, bkn sbb p0inter but sbb interview,bcause they talk in english ,
bile kite practise lame2 blh la...tapi
x confident takot slh dun w0rry bile kite c0nfident org x prasan p0n english kite 2 slh..remember,it just language,kalau broken,tonggang langgang pon..its still consider cool nd awe..bcause u can speak more than 1 language..Oleh itu,,,kalau sape2 yg nk pegy kls bhase iggeris tp malu blh la tonton rancangan oh my English! di astro TVIQ...
and promis 2 urself , yg u akn speak in enlish..lol !


i'm just an ordinary girl

Sunday, 27 May 2012

hey yo!



hyep pretty readers! hye people .. !

my full name is Arnie syafirah.. i'm sweet 14.. born on 24feb. yeah .. i'm just human like u.  my friends call me arnie, 

well,.. this is my second blogs.. do follow guys.. u hit me,i hit u back well,this is my first bl0g 


i'm just an ordinary girl