Wednesday, 28 November 2012

sedeh . gembira . suke . marah . benci . sayang



hurmmm dlm sedar tak sedar . dah nak masok setahun aku kenal senget (Izzat Aladin).Pertama kali aku kenal die, hmmm buang tabiat ke ex-senior aku ni,tibe-tibe tegur aku dalam fb.Biasenye aku tak layan sangat kalau orang tegur aku dalam fb ni,tapi die kan ex-senior aku consider lagi la so aku jawab la salam die.Time tu aku pulak tengah siapkan adobe photoshop  sir Hisyam.Sampai subuh jugak kami chat.Kadang-kadang kalau aku masok lab sir Hisyam,aku akan on9 fb,ade inbox kat fb dr die,die bagi num fon die.Kami text-text sampai sekarang.Actualy orang  pompuan ni mudah ‘Fall in love’ kay senang cite aku dah mule minat die .Plus bestie aku ni pulak tak putus-putus bagi sokongan kat aku supaye tak bhenti suke senget , sampai la one day tu bestie aku , is,mak cik,ulu,zaty,yaa nik no desak aku ... Dieorg cakap sampai bile aku nak sorok perasaan aku ni...So petang tu aku try buat  pengakuan kat senget, tapi still lagi confuse-confuse.I told my friend, mak cik ... “aku tak berani la “,die ape lagi...Rampas fon aku,terus tekan send! Sumpah time kepale otak aku memang tension arrr . Sejam jugak aku tunggu die reply text aku...hmmm yg plg aku kecewa, punye la panjang lebar aku text die , die juz reply ‘wslm huhu’ actualy sebelom da banyak kali aku kasi hint yang aku minat die , tapi die buat bodoh je, die pun satu mcm bagi harapan pulak tu kat aku . bapak tension doeehh.pastu aku cakap la yang aku ni serius ... kul 1pagi baru nak reply mesej aku,macam bodoh jee aku tunggu die balas mesej aku.Next day, aku memang marah gile ngn bestie aku , kalau tak buakn sebab dieorg tak de nye aku kene tanggung malu and sakit hati macam ni . Petang tu senget  text aku , bestie-bestie aku ade dengan aku mase tu , dieorang ckp .. “tak payah la kau reply mesej die,lagipun smalaman kau tunggu die balas mesej kau,so kau tak payah la reply mesej die lepas tu kau jgn mesej dgn die selame tige hari” reaksi aku “what ??? kau gile ke ape? Tiga hari? Lame tuu weii,sesaat aku aku dah tak boleh tahan , ini kan pulak tiga hari weii..” ulu cakap “weiii arnie, dgn care ni la baru kau boleh tahu die tu sayang tak kat kau , dgn ni kite blh tgk reaksi die tanpe kau...” hmmmm ... start dari hari tu , aku mule tak reply mesej senget.Die tak putus-putus mesej aku , call aku and secare jujurnye aku memang tak sedap duduk , tapi aku terpakse buat gitu... aku buat camtu pun ade sebab.Sebab aku nak uji die .Kalai selame 3 hari die tak kesah tak mesej aku thats mean aku kene lupalkan die . Tapi alhamdulillh , aku happy gile sebab slame tiga hari tu die tetap mesej aku, thats mean aku tak perlu lupakan die. Gile weii nk lupekan senget.Susah weiii.finaly die call aku, tapi member aku yg jawab sebab time tu fon takde dengan aku,kalau ade dgn aku comfirm la aku tal jawab.huahaha. Member aku panggil aku , die ckp ade call ,  “emmm senget,
Me:Emm hello ?
Him: (loghat kelantan) hello, bakpo tok reply mesej sayo ?
Me:Emm ehh , iyo ehh ? tak prasan pulok ado mesej awok
Him: Emmm, dop mane tu ?
Me:bilik arrr.. tak pola..
*terus aku letak fon
Huahaha , aku marah member aku , sebab angkat senget call,sory kawan.Tak bermaksud pun  nak marah kau , tapi mase tu emosi tak stabil la weiii.Kau mcm tak kenal aku, nasib baek la siah ni dah biase dgn perangai aku ni.So die tak kesah sangat la...

Cuti final sem da start,Senget ade tanye aku ,die ckp die anggap aku ni macam adik angkat die je,die tanye aku,aku anggap die macam ape? Sblom ni pun da selalu dah die tnye aku , ape hubungan kami,tapi malam tu baru aku berani jawab , sblom ni aku akan tukar topik,,,sumpah ! sebelum ni dia da selalu cakap die anggap aku ni macam adik angkat die,and sumpah sedeh,sakit ati,fed up dgn die pun ade lebih-lebih lagi die penah bagi tahu aku yang die sayang lagi ex die “budak jertih” wekkk nak nanges ! kecewa ! time tu aku nak sangat tunjuk kat  die, ingat die sorang je ke boleh buat saket hati aku,buat aku jeles ? tapi aku ingat pesan ibu , walau ape pun laki tu buat kat kite slagi tak melanggar tuntutan agama kite jgn buat die saket hati dgn kite, jgn buat die terase hati nd benci dgn kite.So aku sabar je la...well back to da story,aku pun ckp la , yang aku pun anggap die mcm abang angkat aku,mcm member aku...Tapi die suruh aku serius pulak,aku serius la ni ... Pastu die cakap,die sebenarnye nak jadi orang yang paling rapat dengan aku,tapi tak nak la kapel sebab takut clash,lepas tu bergaduh nd putus hubungan ,, die tak nak la putus hubungan dengan aku... Mase tu aku terharu nd happy giler sebab die pun berfikiran mcm aku,tak nak la kapel-kapel ni tapi nk jd org paling dekat nd special dalam hidup die...hmmmm sometime aku terpikir jugak , senget ni ikhlas ke sayang aku...Mane la tahu,die kan tahu aku suke die...So die pun nak maenkan aku la dengan kate-kate manis die tu sampai aku melting.tapi aku betol-betol sayang die,tak de laki lain dalam hidup aku selain die(ustaz aku cakap kalau kite sayang orang laki bukan mahram kite tapi niat nak buat laki tak pe..huahaha,memang aku niat nak buat die jd pasangan hidup aku pun) aku tak kesah macam mane die, jahat ke buruk ke...aku tetap sayang die...die jantong hati aku...tapi contoh la kan, kalau satu hari nanti terbukti die ni just main-mainkan aku,aku akan sedeh giler,kecewa , and hati aku akan tertutup untuk insan yang bergelar lelaki.Aku nak sangat die tahu ape yang aku tulis ... Die dah banyak mengubah hidup aku..Sebelum ni aku bukan la baik sangat ... siang malam asyik duk on9 fb je keje aku, tapi since aku kenal die, aku da tak buakak fb,fb ni... so mutiara kata dari saye “Love is not finding a perfect person,but finding imperfect person perfectly”

i'm just an ordinary girl